We hebben onze deuren moeten sluiten per 1 januari 2020

In voorbereiding; Beeldenproject Rinus Roelofs.

donderdag 12 december 2019

De Hengelose kunstenaar/wetenschapper Rinus Roelofs (1954) is bij velen, zelfs in zijn woonplaats Hengelo, een onbekende. Daar is enige verandering in gekomen na de overzichtstentoonstelling 'Structuren' in november in HeArtGallery.

Rinus Roelofs heeft, in de wereld waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten, een naam. Hij reist de hele wereld over, exposeert zijn beelden mondiaal, geeft lezingen en workshops. Zijn beelden en werk zijn te zien in o.a. New York, Tokyo en Seoul en in 2018 had de kunstenaar een tentoonstelling in het Escher Museum in Den Haag en nam hij deel aan de expositie rond Leeuwarden als culturele hoofdstad van Europa. 

Roelofs heeft het afgelopen jaar gewerkt aan een aantal grote geconstrueerde metalen beelden met een mathematisch element als basisvorm. Opdrachtgever was het Museu de la Ciència de Barcelona, waar de beelden sinds begin februari 2019 op de binnenplaats van dit museum zijn te bewonderen. 

HeArtGallery heeft het plan opgevat om de beelden na Barcelona terug te halen naar Hengelo en voor een periode van acht maanden te exposeren in de binnenstad. Er is nog een bijzonderheid op te merken bij deze werken. Ze zijn gemaakt bij het Hengelose Metaalbedrijf Strobos.

HeArtGallery heeft met de kunstenaar vorig jaar al contact opgenomen om te kijken hoe zijn werk een prominente plek zou kunnen krijgen in Hengelo en heeft een optie genomen op de beelden. De kunstenaar heeft alle medewerking toegezegd. Naast het exposeren van de beelden heeft Rinus Roelofs een workshop/educatie programma ontwikkeld dat in het museum van Barcelona dagelijks wordt aangeboden en dat HeArtGallery samen met hem wil aanbieden aan bewoners van en bezoekers aan Hengelo en in het bijzonder aan leerlingen basis- en voorgezet onderwijs. 

Er wordt volop gewerkt aan de realisatie van de tentoonstelling en de verwachting is dat deze in maart wordt gerealiseert.


Terug naar het overzicht