We hebben onze deuren moeten sluiten per 1 januari 2020

'No HeArt Feelings' 24-11 t/m 29-12 laatste expo

zondag 03 november 2019

No HeArt Feelings

 

Geen hart voor de kunst in Hengelo. No HeArt Feelings. Dat is het thema van de laatste tentoonstelling die we in HeArtGallery organiseren. We hebben ons best gedaan om in Hengelo een podium voor professionele beeldende kunst en vormgeving opnieuw tot leven te brengen. Dat vonden we belangrijk voor de stad, voelden ons schatplichtig aan hen die ruim 70 jaar geleden het initiatief namen. Bijna vier jaar hebben bestuur, vrijwilligers en professionele kunstenaars samen met partners, gesteund door fondsen en bedrijfsleven, mooie dingen tot stand gebracht. We kijken terug op een fantastische tijd, maar hebben helaas moeten besluiten om te stoppen. HeArtGallery heeft uiteindelijk niet de harten van bestuurlijk Hengelo weten te veroveren om ons te steunen. We gaan dus stoppen maar kijken terug met trots en verwondering over de mooie tentoonstellingen en projecten die we samen hebben gerealiseerd.

We willen samen met professionele beeldende kunstenaars enb vormgevers waardig afscheid nemen van HeArtGallery in de hoop dat er in de toekomst nieuwe ideeën voor een podium voor professionele beeldende kunst het licht zullen zien. 

Stadskamer wordt rouwkamer

We richten de Stadskamer van HeArtGallery in als rouwkamer. Het wordt een plaats voor afscheid, overdenking en contemplatie. Sfeervol ingericht en met herinneringen aan de afgelopen jaren. Er is een condoleance register aanwezig. Gelegenheid tot afscheid nemen is er vanaf 24 november tot 29 december. Zondag 29 december sluiten we af met een passende bijeenkomst en een laatste groet.

No HeArt Feelings

Met het project No HeArt Feelings staan we dus niet alleen stil bij wat was, maar kijken met name naar de toekomst. We sturen geen kaart ter afscheid, maar vragen professionele beeldende kunstenaars die ons initiatief altijd een warm hart hebben toegedragen, een reactie te sturen. Niet het verdriet en de boosheid vanwege het afscheid als onderwerp, maar ter inspiratie voor toekomstige bestuurders, kunstliefhebbers, kunstenaars om tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen. Want laat duidelijk zijn, wat is een stad zonder een kloppend hart voor de beeldende kunst? De ingezonden reacties worden geëxposeerd in de tijdelijk tot rouwkamer ingerichte Stadskamer.


Terug naar het overzicht