We hebben onze deuren moeten sluiten per 1 januari 2020

Kanalje Rood zingt over de Leonardo's van nu 10-11 in HeArtGallery

zondag 03 november 2019

KANALJEROOD komt als projectkoor naar de HeArtGallery met haar voorstelling over Leonardo da Vinci. De man, die zijn tijd ver vooruit was en na 500 jaar nog velen inspireert.  

Zondag 10 november, 20.00 uur, Drienerstraat 35, Hengelo                                                                Entree € 10,00 incl. koffie/thee voor aanvang                                                                   Programmaboekje met alle liedteksten en beelden uit de voorstelling                                                Kaarten zijn te bestellen via de mail: info@heartgallery.info of in de HeArtGallery te koop (tijdens openingstijden). Reserveren is een must i.v.m. het beperkte aantal plaatsen.

Er wordt gezongen over de Mona Lisa, het beroemde schilderij van Leonardo; een schilderij dat hij tot zijn dood met zich meenam. Leonardo was van alle markten thuis: hij beoefende wetenschap, kunst en techniek. Hij was een beeldhouwer, een onderzoeker, een kijker, een denker, een tekenaar, een schrijver en een astroloog. Hij was een homo universalis een heus genie en inspireerde Kanaljerood. 

In de voorstelling ‘Ze is, ze is van mij, de Leonardo’s van nu’ nemen het koor u mee naar het leven van Leonardo en gaan ze op zoek naar de veelzijdigheid van Leonardo. Met de zo kenmerkende nieuwsgierigheid en openheid stelt Kanaljerood zich de vraag: Wie zijn de Leonardo’s van nu?

De liedteksten zijn geschreven door de koorleden en veel muziek is gearrangeerd door Mart Heymans. In de verhaallijn legt Jerry Kroezen op speelse wijze de verbinding tussen de liederen en het publiek en de koorleden. Hella van Honschooten komt met een unieke beeldpresentatie bij de liederen. Het koor wordt begeleid door een muziektrio onder leiding van de dirigent Iassen Raykov. 

De voorstelling maakt samen met de tentoonstelling ‘Structuren’ van Rinus Roelofs, zijn lezingen en de literaire expositie ‘De Da Vinci Ode’, Achter de Basiliek onderdeel uit van het HeArtGallery project 500 jaar Da Vinci. 


Terug naar het overzicht