We hebben onze deuren moeten sluiten per 1 januari 2020

Ton Duivenvoorden 01-09 t/m 29-09

donderdag 22 augustus 2019

Ton Duivenvoorden (Leiden 1943)

Besloot in 1993 om als kunstenaar verder te gaan. Sindsdien maakt hij niet-platte beelden. Hij heeft er niet voor doorgeleerd, maar met een (onder)zoekende geest wordt men ook wijzer.

‘Ik gebruik vaak wat anderen als onnut hebben afgedankt. Dat bespaart op uitgaven, vraagt meestal wel meer tijd (slopen is ook een vak). En ik heb ervaren dat de beschikbaarheid van dat afval vaak de kiem in zich draagt van een nieuw beeld dat nog slecht ontdekt en geconstrueerd moet worden.
Verder houd ik niet erg van praten of schrijven over (mijn) kunst(werk). 

ik maak mijn werk met de inzet en de hoop dat het beeld een verhaal vertelt aan wie het ‘lezen’ wil. En ik heb geen woorden om uit te leggen wat ik zelf niet anders dan in beeld kan vatten.

Ik begrijp zelf niet goed waarom kunst begrepen zou moeten worden. Wel dat kunst, en vooral bij verrassing, vragen kan stellen. Maar wat is er dan leuk aan kunst, als je het antwoord cadeau en opgelegd krijgt. En je niet het verhaal mag vertellen dat in je opkomt.

Mijn werk is, als het naar mijn criteria goed afloopt, het resultaat van zoeken naar de oplossing 
van een door mijzelf bedacht of ontdekt vraagstuk. Wil je mijn werk ‘lezen’, begrijp het niet meteen, 
maar onderzoek of liever nog: kijk, luister, tast, met ogen, vingers, hart. Dan kun je mogelijk zien, horen, voelen en proeven.            

Gebruik eventueel je hersens en hou nog even je mond. Wie dan met mij van gedachten wil wisselen 
over hoe en waarom is welkom.


Terug naar het overzicht