We hebben onze deuren moeten sluiten per 1 januari 2020

Rob Hilgersom 10 febr.-10 mrt.

woensdag 23 januari 2019

Beeldend kunstenaar Rob Hilgersom, Rotterdammer die Tukker werd

Hij verdiende als kind al geld met het naschilderen van oude meesters. Hij deed daarna een opleiding aan de Kunst en Wetenschapsacademie (later Willem de Kooning genaamd) in Rotterdam. Hilgersom maakte een enorme collectie werken waarvan een deel ooit is aangekocht door de gemeente Hengelo, waar Rob in 1972 ging wonen. Zondag 30 september opent in het Lambooijhuis in Hengelo een intieme expositie met werk van vroeger en nu.

In de expositie is te zien dat Rob (65) na een periode van magisch realisme in de jaren zeventig , steeds grover ging werken. De lichamelijke gebreken die bij Rob dankzij drankgebruik en valpartijen op zijn pad komen, leggen hem geen strobreed in de weg bij het doorwerken aan zijn creaties. Hilgersom wordt ook ‘De zoon van CoBRA’ genoemd’ en liet zich inspireren door Alechinsky, Picasso, maar ook door Salvador Dali, Matisse, Lucebert en Dubuffet.

Zijn werk is gewild bij kunstliefhebbers, maar Hilgersom doet niet graag afstand van zijn kunst. Het blijvend doorwerken aan de doeken geven hem een vertrouwde bezigheid. De gemeente Hengelo heeft tientallen topstukken uit de collectie van Rob aangekocht door de jaren heen en helpt mee aan het exposeren hiervan.

Vanaf 30 september 2018 om 16.00 uur opent de expositie van Rob Hilgersom met oude en nieuwe werken in kunstenaarssociëteit het Lambooijhuis in de Langestraat 37 te Hengelo. Irma Bruggeman maakte ter gelegenheid hiervan een klein videoportret over Rob die zijn expositie voorbereidt. https://vimeo.com/287919398


Terug naar het overzicht