We hebben onze deuren moeten sluiten per 1 januari 2020

Metin Yirtici 27 jan. - 21 febr.

donderdag 17 januari 2019

Metin Yirtici - fotograaf

  Mijn liefde voor beeldende kunst begon tegelijkertijd met de liefde voor de schilderkunst en film. Dat was voor mij de aanleiding om met de opleiding Fotonicain Ede te beginnen. Daar ben ik afgestudeerd als fotograaf en videotechnicus annex regisseur. Sindsdien ben ik bezig geweest met fotograferen, bedenken van concepten en het regisseren van enkele videoclips. Na mijn afstuderen wilde ik graag terug naar Hengelo, om hier verder te gaan met mijn passie. 

  Ik heb ervaring in allerlei soorten fotografie, waarbij op dit moment de grootste nadruk ligt op het fotograferen van uiterlijke en innerlijke bijzonderheden van mensen, zoals dit project waarmee ik nu in de Stadskamerexposeer, maar ookkunstzinnige en geënsceneerde foto’s. Helaas kan ik niet schilderen en tekenen, daarom wil ik de camera en fotobewerkings-programma’s gebruiken om mijn ideeën vorm te geven. Voor mij moet bijna iedere foto een kunst op zich zijn. 

Mijn werk in het algemeen

Mijn werk is in het algemeen divers. Ik hou van licht, maar ook van donker. Ik hou ervan om creatief bezig te zijn door 'anders' naar dingen te kijken. Verhalen te vertellen of juist achterwege te laten. Het liefst werk ik aan (grote) conceptmatige projecten en daag ik mezelf uit. 

Enkele steekwoorden: Drama, humor, reportage, symboliek, metaforen, dualisme, creatieve geënsceneerde projecten en artistieker werk door nabewerkingen in Photoshop.  

Mijn serie foto’s in HeArtgallerygetiteld: “Maybe”

Voor dit project 'Maybe'ben ik op zoek naar mensen met iets vreemds/anders/bijzonders (in de ruimste zin) aan hun gezicht, lichaam of geest. Ik wil mensen eren met hun bijzonderheden door ze respectvol op de foto te zetten. Samen werken we aan een mooi idee.  

De geportretteerden gingen allemaal voor mij uit hun comfortzone, enkelen wilden niet herkenbaar op de foto. Men kreeg geen vergoeding voor de shoot, maar wel de foto’s. De foto's zijn in een langere periode gemaakt en de stijlen van de foto’s zijn verschillend. 

Het project loopt nog door en mensen kunnen zich nog steeds aanmelden, graag zelfs, via info@metinfotografie.nl  

‪#‎photoprojectmaybe 


Terug naar het overzicht