We hebben onze deuren moeten sluiten per 1 januari 2020

Fédération Internationale Culturelle Féminine 4-11 t/m 9-12

maandag 29 oktober 2018

Tentoonstelling met kunst van 44 vrouwen uit 12 landen in HeArtGallery. 

Stichting HeArtpool is dit jaar een samenwerking aangegaan met drie ‘Kunstvereine’ uit Ibbenbüren, Mettingen en Dörenthe. De eerste gezamenlijke activiteit van deze samenwerking is een internationale tentoonstelling van 44 vrouwen uit 12 landen die eerst in Duitsland heeft plaatsgevonden en vanaf 4 november te zien is in HeArtgallery in Hengelo.

De kunstverenigingen uit Duitsland bezochten afgelopen jaar HeArtGallery en de kunstroute in Hengelo. Men was onder de indruk van de locatie en de activiteiten en er werd afgesproken om te kijken of in de toekomst nader zou kunnen worden samengewerkt. Die uitnodiging voor samenwerking kwam eerder tot stand dan verwacht. Eind dit jaar organiseren de Duitse verenigingen,op uitnodiging van de Franse organisatie Fédération Internationale Culturelle Féminine (FICF),een internationale tentoonstelling met kunst van vrouwen uit vele landen waaronder Frankrijk, Duitsland, Turkije, Slovenië en Iran. Het bestuur van de StichtingHeArtpool is gevraagd om dit project samen te organiseren met de drie Duitse partners. HeArtpool werd tevens gevraagd een aantal kunstenaars voor te dragen zowel uit de regio als daarbuiten. Het FICF heeft daaruit een selectie gemaakt. Namens Nederland nemen deel, Karin Hoogesteger, Guusje Beverdam, Nanon Morsink, Wendy Fabels en Judith Schepers. Daarnaast heeft HeArtpool kunstenaars uitgenodigd uit Iran, Slovenië en Engeland. HeArtgallery heeft haar expositieruimte beschikbaar gesteld voor de expositie die op een financiële bijdrage van de gemeente Hengelo mocht rekenen.

De tentoonstelling is in de maand oktober in Duitsland op drie locaties gehoudenen komt 

4 november naar HeArtGallery in Hengelo. Marijke van Hees, voorzitter van de Raad voor Cultuur,zal de opening in Hengelo verrichten. Tijdens de opening zal ook een Nederlandse afdeling van het FICF worden opgericht. 

De samenwerking zal zich niet beperken tot alleen deze tentoonstelling. Plannen voor de toekomst om over en weer kunstenaars uit Hengelo e.o. in Duitsland te laten exposeren en omgekeerd, staan op het programma. Naast exposities zal de samenwerking tussen de StichtingHeArtpool en de Duitse kunstverenigingen verder worden onderzocht. Gedacht moet daarbij worden aan o.a. grensoverschrijdende projecten, lezingen en het verbinden van de leden onderling.


Terug naar het overzicht