Upcomming tentoonstelling Féderation International Culturelle Féminine 4 november 2018

 

Lezing Hellen van Rees 19-12

maandag 27 november 2017

Lezing SmARTerials door Hellen van Rees

HeARTGallery wil naast een podium voor beeldende kunst, ook andere vormen van beeldende- en toegepaste kunst een platform bieden. daartoe behoren ook crossovers uit verschillende creatieve disciplines. Deze crossovers brengen professionele kunstenaars, vormgevers en experts nader tot elkaar om kennis te delen en interactie met het publiek aan te gaan.

Bij het project 'SMARTERIAL' staan gebruik en de toepassing van materiaal centraal. In de beeldende kunst worden materialen als marmer, steen, staal, hout en keramiek al eeuwenlang toegepast. Industriële vormgevers zijn veel minder traditioneel en voortdurend op zoek naar nieuwe materialen, met soms nieuwe eigenschappen en technieken. SMARTERIAL wil deze werelden bij elkaar brengen om kennis te delen en tot nieuwe inzichten en toepassingen te komen. Het project bestaat uit een aantal onderdelen waaronder onderzoek, experiment, toepassing, educatie en presentatie.

Een van de gekozen deelnemers is Hellen van Rees. Haar werk kenmerkt zich door het innovatieve materiaal dat gebruikt wordt, veelal door Hellen zelf ontworpen en ontwikkeld. Het werk van Hellen werd gepresenteerd tijdens de Fashion Weeks in o.a. Milaan, Londen en Parijs. Ze ontwierp outfits voor beroemdheden als Lady Gaga.

Tijdens de lezing op 19 december aanstaande om 20.00 uur in HeArtGallery presenteert Hellen haar collectie, maar ook haar zoektocht naar nieuwe materialen en technieken.

Aanmelden via 

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-hellen-van-rees-by-a-thread-41323852756?aff=ebdssbcitybrowse

 Er zijn maximaal 75 plaatsen beschikbaar.

 

 

 

 

 

 

 


Terug naar het overzicht