We hebben onze deuren moeten sluiten per 1 januari 2020

'No HeArt Feelings' 24-11 t/m 29-12 laatste expo

zondag 03 november 2019

No HeArt Feelings

 

Geen hart voor de kunst in Hengelo. No HeArt Feelings. Dat is het thema van de laatste tentoonstelling die we in HeArtGallery organiseren. We hebben ons best gedaan om in Hengelo een podium voor professionele beeldende kunst en vormgeving opnieuw tot leven te brengen. Dat vonden we belangrijk voor de stad, voelden ons schatplichtig aan hen die ruim 70 jaar geleden het initiatief namen. Bijna vier jaar hebben bestuur, vrijwilligers en professionele kunstenaars samen met partners, gesteund door fondsen en bedrijfsleven, mooie dingen tot stand gebracht. We kijken terug op een fantastische tijd, maar hebben helaas moeten besluiten om te stoppen. HeArtGallery heeft uiteindelijk niet de harten van bestuurlijk Hengelo weten te veroveren om ons te steunen. We gaan dus stoppen maar kijken terug met trots en verwondering over de mooie tentoonstellingen en projecten die we samen hebben gerealiseerd.

We willen samen met professionele beeldende kunstenaars enb vormgevers waardig afscheid nemen van HeArtGallery in de hoop dat er in de toekomst nieuwe ideeën voor een podium voor professionele beeldende kunst het licht zullen zien. 

Stadskamer wordt rouwkamer

We richten de Stadskamer van HeArtGallery in als rouwkamer. Het wordt een plaats voor afscheid, overdenking en contemplatie. Sfeervol ingericht en met herinneringen aan de afgelopen jaren. Er is een condoleance register aanwezig. Gelegenheid tot afscheid nemen is er vanaf 24 november tot 29 december. Zondag 29 december sluiten we af met een passende bijeenkomst en een laatste groet.

No HeArt Feelings

Met het project No HeArt Feelings staan we dus niet alleen stil bij wat was, maar kijken met name naar de toekomst. We sturen geen kaart ter afscheid, maar vragen professionele beeldende kunstenaars die ons initiatief altijd een warm hart hebben toegedragen, een reactie te sturen. Niet het verdriet en de boosheid vanwege het afscheid als onderwerp, maar ter inspiratie voor toekomstige bestuurders, kunstliefhebbers, kunstenaars om tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen. Want laat duidelijk zijn, wat is een stad zonder een kloppend hart voor de beeldende kunst? De ingezonden reacties worden geëxposeerd in de tijdelijk tot rouwkamer ingerichte Stadskamer.

Stadskamer Paul Hoebee 31-3 t/m 25-4

vrijdag 22 maart 2019

Paul Hoebee
Bazaar 9, 7552 KP  Hengelo
tel 074 2567746 & 06 23137717

Opleiding AKI 85 t/m 89 (  afgestudeerd op schilderen }

Exposities

* Gallerie Sahara Hengelo
* Bergkerk Deventer
* Grijze zaal Enschede
* Gallerie de Kapel Groningen
* Gallerie Baba-Jaga Roodeschool
* Gallerie Markt 17 Enschede
* Grafisch Atelier Twente Enschede
* Gallerie Lambooijhuis Hengelo
* Grafisch Atelier Atelier Den Bosch

Publicaties

* Tijdschrift HP/de Tijd ’90 – 5 jonge kunstenaars uit Nederland
* Rabotnek TV Netherlands – jonge veelbelovende kunstenaars ’89
* 94 kunstenaars uit Hengelo in beeld


Motivatie en inspiratie:

Tijdens mijn opleiding aan de AKI en ook in de jaren er na maakte ik vooral abstracte schilderijen, maar op een of andere manier kon ik daar nooit helemaal mijn ei in kwijt.
Ongeveer 15 jaar geleden besloot ik me niet langer te richten op dit abstracte werk en mijzelf de vrijheid te geven figuratieve en zelf realistische werken te maken. 
Op dat moment, gezien mijn opleiding aan de AKI was dat nog redelijk controversieel.
Maar thema’s als dood, religie, non dualiteit en kinderjaren laten zich voor mij beter vangen in mijn huidige vorm van schilderen.

In mijn werkwijze ben ik soms wel jaren bezig met een thema en probeer het onderwerp van diverse zijden te benaderen om zo een ingang te vinden en tot meer begrip te komen.
Het boeit me met name om te zien en ervaren dat tijdens het werk mijn aandacht en liefde tot hetgeen ik maak essentieel blijken te zijn. Pas als ik “in de huid kan kruipen” ontstaat het.
Natuurlijk spelen techniek en studie een rol, maar alleen dan wanneer ik in staat ben daadwerkelijk mijn hart er in te leggen, ben ik in staat dat te creëren wat ik wil.

Mijn inspiratie haal ik de laatste jaren vooral uit afbeeldingen uit de jaren 1950 tot 1960, misschien omdat die sfeer verbonden is met mijn kindertijd. Maar denk vooral omdat het een tijdvak was dat ik ken en zie als een periode van “onvrijheid” “ouderlijk gezag” en aanpassen en conformeren aan regeltjes. Ook al lijkt het misschien soms zo dat mijn werk verhalend is, 
is dat zeker niet mijn insteek. Ik wil geen werk gaan uitleggen. Het is gewoon wat het is voor de beschouwer.

Als ik heel eerlijk ben naar mijzelf weet ik werkelijk niet of ik “kunst” maak of dat ik wel een kunstenaar ben. Ik maak wat ik maak omdat daar kennelijk een soort innerlijke noodzaak toe is.Voor wie of wat… ik heb geen idee.Mijn omgeving vindt dat mijn werk getoond moet worden. Als het aan mij ligt zou ik gewoon blijven schilderen totdat ik het goed genoeg vind, ook al zou dat mogelijk nooit zijn.

Hengelo Toont 3 t/m 21 april

vrijdag 22 maart 2019

Op 16maart waren rond de 200 mensen aanwezig bij de opening van de tentoonstelling Hengelo Toont 3 waaraan ruim tachtig professionele Hengelose kunstenaars deelnemen. HeArtGallery vierde haar derde verjaardag en 75stetentoonstelling in drie jaar tijd. De tentoonstelling is nog tot 22 april te bezoeken. Deelnemende kunstenaars zijn: Maarten van Aken,Sulaiman Ali, Willemina Bakkenes, Willie Beckmans, Christine Beltman,Ebba van der Bijl,Anita Boerrigter, Sylvia Bökkerink, Agnes Booijink, Leo Bos, Jozef de Bot,Alphons ter Brake, Irma Bruggeman, Johan Bruinenberg, Geke Buis,Wynand Buursink, Herbert Capelle,Talya Damhuis-Meller, Pier van Dijk, Ton Duivenvoorden, Lucie van Eerten, Rineke Engwerda, Hans Ensink op Kemna, Wendy Fabels-Kruse, Hettie Franken, Renata de Frankrijker, Erik Gigengack,Henk Geuzinge, Lynne Greenaway, Jenny de Groot, Viktoria Gudnadottir, Gerry Hesselman-Bouwhuis,Paul Hoebee, Agnes Hoks, Martha Lucia Inagán, Paul Jansen Klomp, Merit de Jong, Marcel Kistemaker,Mieke klein Obbink,Vera Koers, Ali Koubâa, Omar Koubâa, Marian Kromkamp, Henk Lassche,Huub Mikx, Ank Lauvenberg, Mirna Limon, Hiske Loomans - de Sonnaville, Gerrie Lulof, Morra, Judith Mulder, Dianne Nieuwland,Willemien Nijman,Wim Olijslager, Martin Oostenrijk/Heleen van der Veen, Rob van Piekartz, Leon Polko,Ben Schildkamp, Ceasare Schuit, Marjo Sleiderink, Erik Staman,Gonda Steffens,Arpad Szombathelyi, Lydia Szubert, Fenneke ten Thij,Anja Temmink, Jet van der Tol, Eric Vanaubel,SaskiaVanaubel, Charlotte van de Veen, Dorothé Verberne, Jose Anna Maria Verstappen, Wiek Vervoort, LaraVos, Esther de Vries,JanWessels, Herna Wielink,Anne Wind, Metin Yirtici, Simone Zacharias, Frans Zekhuis,Derya Zenginoglu.

Lees meer