Nu in HeArtGallery, SmARTerials. Kunstenaars, materialen en technieken.

Zilveren Camera 2019, 1-12 t/m 30-12

maandag 22 juli 2019

De 70ste editie van de Zilveren Camera laat in HeArtGallery meer dan 200 indrukwekkende nieuwsfoto’s zien van in totaal 55 fotografen. Niet alleen de beste persfoto’s van het afgelopen jaar maar ook de winnaars voor de Prijs voor Storytelling, de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar en de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie. Je kunt urenlang dwalen langs grote en kleine verhalen van het afgelopen jaar. 

De prijswinnaars op een rijtje:

Winnaar Documentair internationaal – serie / Cynthia Boll.
Winnaar Documentair nationaal – serie / Marvel Harris.
Winnaar Kunst, Cultuur en Entertainment – enkel / Jan de Groen.
Winnaar Kunst, Cultuur en Entertainment – serie / Hans de Kort.
Winnaar Nieuws internationaal – enkel/ Gerlinde Schrijver.
Winnaar Nieuws internationaal – serie / Bram Janssen.
Winnaar Nieuws nationaal – enkel / Remko de Waal.
Winnaar Nieuws nationaal – serie / Marcel van den Bergh.
Winnaar Nieuws regionaal – enkel / Rob Engelaar.
Winnaar Nieuws regionaal – serie / Dingena Mol.
Winnaar Personen in in het nieuws – serie / Merlijn Doomernik.
Winnaar Personen in in het nieuws – enkel / Carla van de Puttelaar.
Winnaar Politiek – enkel / Freek van den Bergh.
Winnaar Politiek – enkel / Freek van den Bergh.
Winnaar Sport – serie / Pim Ras.

Toekomst HeArtGallery onzeker.

maandag 22 juli 2019

HeArtGallery werd door de gemeente gevraagd een voorstel te doen voor nieuw beleid. Inzet was om een erkenning te krijgen als culturele instelling met de focus op Beeldende Kunst en Vormgeving en een structurele bijdrage om te kunnen professionaliseren. Alle indieners voor nieuw beleid, 34 in totaal, kregen de gelegenheid om hun plannen aan de raad te presenteren. Ondertussen heeft de raad aan het college haar voorkeuren uitgesproken welk nieuw beleid zij graag beloond willen zien. Voor HeArtGallery waren de uitkomsten zeer teleurstellend. Slechts drie partijen, PvdA, Groen Links en Burger Belangen, spraken expliciet uit om HeArtGallery te willen steunen. Het college heeft besloten om het voorstel voor HeArtGallery niet op te nemen in de kadernota. Zij kiezen er nu niet voor, in afwachting van de evaluatie van de Kunst en Cultuurnota in het najaar van 2019, om deze te honoreren. Voor HeArtGallery betekent dit uitstel tot later dit jaar en opnieuw onduidelijkheid en onzekerheid m.b.t. programmering en huisvesting. Het bestuur zal zich beraden of zij zolang kan wachten. De reacties van de meeste fracties maar ook haar betrokkenheid en interesse in wat HeArtGallery de afgelopen drie jaar heeft bewerkstelligd hebben de zorg vergroot dat HeArtGallery eind dit jaar haar deuren gaat sluiten.

Stadskamer Paul Hoebee 31-3 t/m 25-4

vrijdag 22 maart 2019

Paul Hoebee
Bazaar 9, 7552 KP  Hengelo
tel 074 2567746 & 06 23137717

Opleiding AKI 85 t/m 89 (  afgestudeerd op schilderen }

Exposities

* Gallerie Sahara Hengelo
* Bergkerk Deventer
* Grijze zaal Enschede
* Gallerie de Kapel Groningen
* Gallerie Baba-Jaga Roodeschool
* Gallerie Markt 17 Enschede
* Grafisch Atelier Twente Enschede
* Gallerie Lambooijhuis Hengelo
* Grafisch Atelier Atelier Den Bosch

Publicaties

* Tijdschrift HP/de Tijd ’90 – 5 jonge kunstenaars uit Nederland
* Rabotnek TV Netherlands – jonge veelbelovende kunstenaars ’89
* 94 kunstenaars uit Hengelo in beeld


Motivatie en inspiratie:

Tijdens mijn opleiding aan de AKI en ook in de jaren er na maakte ik vooral abstracte schilderijen, maar op een of andere manier kon ik daar nooit helemaal mijn ei in kwijt.
Ongeveer 15 jaar geleden besloot ik me niet langer te richten op dit abstracte werk en mijzelf de vrijheid te geven figuratieve en zelf realistische werken te maken. 
Op dat moment, gezien mijn opleiding aan de AKI was dat nog redelijk controversieel.
Maar thema’s als dood, religie, non dualiteit en kinderjaren laten zich voor mij beter vangen in mijn huidige vorm van schilderen.

In mijn werkwijze ben ik soms wel jaren bezig met een thema en probeer het onderwerp van diverse zijden te benaderen om zo een ingang te vinden en tot meer begrip te komen.
Het boeit me met name om te zien en ervaren dat tijdens het werk mijn aandacht en liefde tot hetgeen ik maak essentieel blijken te zijn. Pas als ik “in de huid kan kruipen” ontstaat het.
Natuurlijk spelen techniek en studie een rol, maar alleen dan wanneer ik in staat ben daadwerkelijk mijn hart er in te leggen, ben ik in staat dat te creëren wat ik wil.

Mijn inspiratie haal ik de laatste jaren vooral uit afbeeldingen uit de jaren 1950 tot 1960, misschien omdat die sfeer verbonden is met mijn kindertijd. Maar denk vooral omdat het een tijdvak was dat ik ken en zie als een periode van “onvrijheid” “ouderlijk gezag” en aanpassen en conformeren aan regeltjes. Ook al lijkt het misschien soms zo dat mijn werk verhalend is, 
is dat zeker niet mijn insteek. Ik wil geen werk gaan uitleggen. Het is gewoon wat het is voor de beschouwer.

Als ik heel eerlijk ben naar mijzelf weet ik werkelijk niet of ik “kunst” maak of dat ik wel een kunstenaar ben. Ik maak wat ik maak omdat daar kennelijk een soort innerlijke noodzaak toe is.Voor wie of wat… ik heb geen idee.Mijn omgeving vindt dat mijn werk getoond moet worden. Als het aan mij ligt zou ik gewoon blijven schilderen totdat ik het goed genoeg vind, ook al zou dat mogelijk nooit zijn.

Hengelo Toont 3 t/m 21 april

vrijdag 22 maart 2019

Op 16maart waren rond de 200 mensen aanwezig bij de opening van de tentoonstelling Hengelo Toont 3 waaraan ruim tachtig professionele Hengelose kunstenaars deelnemen. HeArtGallery vierde haar derde verjaardag en 75stetentoonstelling in drie jaar tijd. De tentoonstelling is nog tot 22 april te bezoeken. Deelnemende kunstenaars zijn: Maarten van Aken,Sulaiman Ali, Willemina Bakkenes, Willie Beckmans, Christine Beltman,Ebba van der Bijl,Anita Boerrigter, Sylvia Bökkerink, Agnes Booijink, Leo Bos, Jozef de Bot,Alphons ter Brake, Irma Bruggeman, Johan Bruinenberg, Geke Buis,Wynand Buursink, Herbert Capelle,Talya Damhuis-Meller, Pier van Dijk, Ton Duivenvoorden, Lucie van Eerten, Rineke Engwerda, Hans Ensink op Kemna, Wendy Fabels-Kruse, Hettie Franken, Renata de Frankrijker, Erik Gigengack,Henk Geuzinge, Lynne Greenaway, Jenny de Groot, Viktoria Gudnadottir, Gerry Hesselman-Bouwhuis,Paul Hoebee, Agnes Hoks, Martha Lucia Inagán, Paul Jansen Klomp, Merit de Jong, Marcel Kistemaker,Mieke klein Obbink,Vera Koers, Ali Koubâa, Omar Koubâa, Marian Kromkamp, Henk Lassche,Huub Mikx, Ank Lauvenberg, Mirna Limon, Hiske Loomans - de Sonnaville, Gerrie Lulof, Morra, Judith Mulder, Dianne Nieuwland,Willemien Nijman,Wim Olijslager, Martin Oostenrijk/Heleen van der Veen, Rob van Piekartz, Leon Polko,Ben Schildkamp, Ceasare Schuit, Marjo Sleiderink, Erik Staman,Gonda Steffens,Arpad Szombathelyi, Lydia Szubert, Fenneke ten Thij,Anja Temmink, Jet van der Tol, Eric Vanaubel,SaskiaVanaubel, Charlotte van de Veen, Dorothé Verberne, Jose Anna Maria Verstappen, Wiek Vervoort, LaraVos, Esther de Vries,JanWessels, Herna Wielink,Anne Wind, Metin Yirtici, Simone Zacharias, Frans Zekhuis,Derya Zenginoglu.

Lees meer