We hebben onze deuren moeten sluiten per 1 januari 2020

Lezing SmARTerials Hellen van Rees

HeArtGallery 19 december - 20h00

Bij het project 'SMARTERIAL' staan gebruik en de toepassing van materiaal centraal. In de beeldende kunst worden materialen als marmer, steen, staal, hout en keramiek al eeuwenlang toegepast. Industriële vormgevers zijn veel minder traditioneel en voortdurend op zoek naar nieuwe materialen, met soms nieuwe eigenschappen en technieken. SMARTERIAlS wil deze werelden bij elkaar brengen om kennis te delen en tot nieuwe inzichten en toepassingen te komen. Het project bestaat uit een aantal onderdelen waaronder onderzoek, experiment, toepassing, educatie en presentatie.

Een van de gekozen deelnemers is Hellen van Rees. Haar werk kenmerkt zich door het innovatieve materiaal dat gebruikt wordt, veelal door Hellen zelf ontworpen en ontwikkeld. Het werk van Hellen werd gepresenteerd tijdens de Fashion Weeks in o.a. Milaan, Londen en Parijs. Ze ontwierp outfits voor beroemdheden als Lady Gaga.

Tijdens de lezing op 19 december aanstaande om 20.00 uur in HeArtGallery presenteert Hellen haar collectie, maar ook haar zoektocht naar nieuwe materialen en technieken.

Er is voor maximaal 75 mensen ruimte beschikbaar. U kunt zich het beste aanmelden als u verzekerd wilt zijn van een plaats.


Terug naar het overzicht