We hebben onze deuren moeten sluiten per 1 januari 2020

Lezing SmARTerials Hellen van Rees

HeArtGallery 19 december - 20h00

HeARTGallery wil naast een podium voor beeldende kunst, ook andere vormen van beeldende- en toegepaste kunst een platform bieden. daartoe behoren ook crossovers uit verschillende creatieve disciplines. Deze crossovers brengen professionele kunstenaars, vormgevers en experts nader tot elkaar om kennis te delen en interactie met het publiek aan te gaan. Een van de gekozen deelnemers is mode-ontwerpster Hellen van Rees. 

Lees meer

Hellen van Rees 'by a thread'

17 december 2017 tm 28 januari 2018

Hellen van Rees is een jonge, Nederlandse modeontwerpster. Na haar studies in Arnhem en Londen begon ze in 2012 haar eigen label. Haar werk kenmerkt zich door het innovatieve materiaal dat gebruikt wordt, veelal door Van Rees zelf ontworpen en ontwikkeld. Ze presenteerde haar werk op de fashion weeks in o.a. Milaan, Londen, Parijs en recent in China en ontwierp outfits voor beroemdheden als Lady Gaga. Daarnaast is zij geselecteerd voor diverse awards zoals de beroemde LVMH Prize en de Humanity in Fashion Award. In HeArtGallery toont van Rees zowel haar gehele collectie als haar stoffen.

Artoverijssel Proof!

19 november 2017 tm 12 december 2017

Stichting HeArtGallery en Stichting Artoverijssel nodigen u van harte uit voor de opening van de expositie Artoverijssel Proof! Sinds 2011 presenteerde Artoverijssel.nl om de 2 jaar een nieuwe selectie Overijsselse kunstenaars en vormgevers op haar website. Iedere lichting nomineerde zelf weer kunstenaars voor de volgende selectie. Zo ontstond een rode draad van namen die in de expositie Artoverijssel Proof! zichtbaar wordt gemaakt door middel van 25 combi-presentaties en 17 individuele presentaties.
Zie ook www.artoverijssel.nl

Lees meer

“Ze zouden eigenlijk een extra kassa open moeten doen”

Guus Schildkamp - 10 oktober 2017 tm 21 januari 2018

Orde en systeem zijn belangrijke uitgangspunten in het werk van Guus Schildkamp. Niet enkel de orde van objecten maar vooral de orde in gedachten.

Vanuit letterlijke observaties wordt een gebeurtenis verwerkt tot tekeningen en collages. Voornamelijk mensfiguren, getekend met potlood en stift, voorzien van een onderschrift.

De tekst bij de tekening is formeel en moet herkenbaar zijn. Desondanks ontstaat er in veel gevallen een soort absurditeit en onduidelijkheid over wat de relatie tussen de tekening en de tekst is.

Helena Hoogenraad (1992, Maastricht)

7 augustus tm 11 september 2016

Mijn werk is in de oorsprong geïnspireerd op eigen familie geschiedenis en persoonlijke foto’s. Ik vertaal mijn familiefoto’s naar schilderijen, tekeningen en grafiek werk. Er is altijd een wisselend gevecht tussen me aan de ene kant aan de beeldelementen van de foto te willen houden en aan de andere kant het verlangen om vrij te schilderen. Door het deconstrueren van de foto wordt het een autonoom beeld, dat het persoonlijke ontstijgt. Met contrasterende kleuren schep ik in de verf een nieuwe wereld waarin mensen bestaan als een herinnering, gekristalliseerd in het beeld.
Meer info: www.helenahoogenraad.nl